您当前的位置 : 首页 > 新闻公告 > 学术交流

数学科学学院学术报告2018-43

报告人:谭天祐奥本大学数学与统计系终身教授、系主任

报告题目:Nonlinear Problems in Linear Algebra

时间:2018612日下午2:30

地点:数学科学学院报告厅

欢迎师生参加!

Abstract: We will discuss some research problems in Linear Algebra:

(1) Aluthge iteration and its convergence.

(2) Marcus-de Oliveira Conjecture on the determinants of sums of two normal matrices with prescribed eigenvalues.

(3) Thompson’s inequalities on singular values and diagonal entries of a complex symmetric matrix.

(4) Quaternionic matrix.